'Ik heb mijn Jaguar niet gekozen, hij koos mij'

Managementcoach Daniella Balabanova (43) heeft een taupekleurige Jaguar XF 3.0D V6. 'Ik heb een masculiene rijstijl' - Erwin Wijman

BEDRIJF
Met Balabanova Individuele & Organisatieontikkeling sta ik mensen en teams in organisaties bij in hun ontwikkeling of als er uitdagingen overwonnen moeten worden, bijvoorbeeld als iemand een stap wil maken en het lukt niet. Of als er misverstanden of samenwrkingsproblemen in teams zijn.
Ik werk voor ministeries, gemeenten, accountantskantoren, advocatenfirma’s, ICT-bedrijven en het mkb. In 2015 werd ik uitgeroepen tot Beste Zaanse Zakenvrouw van het jaar.
AUTO
Een Jaguar XF3.0 Hij is taupe en heeft lichtbeige leren bekleding. Hij reed mijn leven in, toen ik veertig werd, nu drie jaar geleden. Ik heb hem niet gekozen, hij koos mij. Het is mijn vijfde auto sinsds ik zelf mijn geld verdien. En de fijnste. Het is echt een combinatie van kunst en betrouwbaarheid. En een stukje thuis onderweg. Hij is veilig, comfortabel en mooi. Ik hou van licht, lucht en snelheid en die zitten alle drie in deze auto.

WAARDE
Hij is van 2010, ik kocht hem drie jaar geleden voor €40.000,-. Maar de waarde voor mij is vele malen groter. Omdat ik er zo veel in rij.

ACCESSOIRES
De vewarmde stoelen en stuur, dat zijn de mooie kleine dingen des levens. De ultieme luxe na een lange en drukke werkdag.

KILOMETERS
50.000 per jaar

RIJGEDRAG
Ik heb een massculiene rijstijl. Ik hou van snel en pittig. Maar ik hou niet van het asociale rijgedrag de je meer en meer ziet met de toenemende drukte.

INDRUK OP ANDEREN
Mensen reageren wisselend. Sommige zijn oprecht blij, en complimenteren me. Anderen hebben minder begrip. Wat ze dan precies zeggen onthoud ik noot. Dat zal zoiets zijn als dat ik een grote auto. En dat dan een beeetje dubbelzinnig uitgesproken. Ik reageer er altijd positief op.

UITSTRALING BEDRIJF
Het is geen doorsneeauto en ik vind ook dat ik geen doorsneebedrijf heb. Ik heb een veeleisend beroep door mijn emotionele betrokkenheid, maar ik beschouw mijn werk niet als werk. Het is mijn tweede kind. Ik zie vaak mensen die even niet weten welke kant ze moeten opbloeien.
STATUS
Ik heb er diep respect voor dat iemand deze auto kan ontwerpen en weeer anderen hem kunnen maken. Dat vakmanschap. Ik ben ook trots op mijn eigen vakmanschap. Ik draag bij aan het geluk en welzijn van mensen.
ONDERHOUD
Autobedrijf Brakenhoff in Westzaan. Ze zijn persoonlijk betrokken.

DROOMAUTO
Een Bentley Continental GT. Dat is zo’n gedistingeerde en sportieve auto. Een bijzondere kunstwerk ook, mysterieus en pittig. Wie weet kan ik deze ooit rijden. Ik laat me graag verassen door het leven.